Menu

Anthonij 'Anton' Mauve

Zaandam 1838-1888 Arnhem
Koeien en herder aan een poel, olieverf op doek 41,5 x 63,5 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1870

herkomst: coll. Daniel en Justina Catlin, St. Louis, Verenigde Staten, 1917, daarna in 1917 door Justina Catlin geschonken aan het St. Louis City Art Museum (nu: Saint Louis Art Museum), St. Louis, Verenigde Staten, inv.nr. 8:17; Douwes Fine Art, Amsterdam/Londen, 2008.

literatuur: 'The Daniel Catlin memorial collection of paintings', 'Bulletin of the City Art Museum of St. Louis', 1 (1917), pag. 6.

Dit kunstwerk is afkomstig uit een executoriale boedel en is daarom mogelijk niet in volledig geconserveerde staat. Neem a.u.b. contact op voor een conditierapport en restauratieofferte.

Anton Mauve is een van de bekendste schilders van de Haagse School. Zijn opleiding kreeg hij bij de dierenschilders P.F. van Os en Wouterus Verschuur. Ook werkte hij enige tijd in Oosterbeek met P.J.C. Gabriel. Landschap en dieren combineert hij vaak in zijn schilderijen. Na enige omzwervingen vestigde hij zich in 1871 in Den Haag, later in Laren, waar hij vooral de heide schilderde met wollige schapenkuddes vervloeiend in de zilvergrijze tonen van het landschap. Een van zijn meest geliefde plekjes was een even buiten Laren gelegen stuk woeste grond, later Mauvezand genoemd.

vervangingswaarde: € 30.000,-
bieden vanaf: € 12.500,-

Copyright © 2018 - Fischer's Auction is onderdeel van Simonis en Buunk Collectie BV | Disclaimer