Menu

Ignace 'Henri' Jean Théodore Fantin-Latour

Grenoble (Frankrijk) 1836-1904 Buré (Frankrijk)
La Source, olieverf op doek 81,5 x 65,5 cm, gesigneerd r.o.

herkomst: F. & J. Tempelaere, Parijs; N.A. Groes, Brussel; Lockett Thomson, Barbizon House, Londen; coll. H. Cleyndert, Nederland; coll. F. Möller, Amsterdam; veiling Koller, Zürich, Zwitserland, 16 nov. 1990, lotnr. 5156 (met afb.); Galerie Koller, Zürich, mei 1992.

literatuur: Mme. Fantin-Latour, 'Catalogue de l'Oeuvre complet de Fantin-Latour', Parijs 1911, pag. 229, cat.nr. 2171.

Dit kunstwerk is afkomstig uit een executoriale boedel en is daarom mogelijk niet in volledig geconserveerde staat. Neem a.u.b. contact op voor een conditierapport en restauratieofferte.

Henri Fantin-Latour was nauw bevriend met de eerste generatie impressionisten in Parijs. Desondanks was hij artistiek gezien niet een van hen: terwijl deze avant-garde met grote felheid haar vernieuwende kunst verdedigde creëerde Fantin-Latour zijn eigen, meer verstilde stijl. Anders dan de impressionisten had hij ook nauwelijks belangstelling voor het landschap of de stad: hij schilderde prachtige portretten en was vooral befaamd om zijn bloemstillevens. Beroemd zijn Fantin-Latours groepsportretten van contemporaine schilders en schrijvers als Baudelaire, Manet en Zola. Zijn portretten en stillevens zijn veelal realistisch geschilderd. Een soms magisch kleurgebruik paste hij toe in zijn latere, vaag-symbolistische fantasievoorstellingen die zijn passie voor muziek onthullen. Hieruit zouden vele allegorische voorstellingen van vrouwelijke naakten voortvloeien: baigneuses, nimfen en odalisken.

vervangingswaarde: € 55.000,-
bieden vanaf: € 22.000,-

Copyright © 2018 - Fischer's Auction is onderdeel van Simonis en Buunk Collectie BV | Disclaimer