Menu

Pieter Cornelis Dommershuijzen

Utrecht 1834-na 1912 verm. Groot-Brittannië
Schipbreuk van de Engelse bark P. Nicolas – alias De Olieman – voor de kust bij Zandvoort, olieverf op doek 57,0 x 102,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1881

Dit kunstwerk is afkomstig uit een executoriale boedel en is daarom mogelijk niet in volledig geconserveerde staat. Neem a.u.b. contact op voor een conditierapport en restauratieofferte.

Pieter Cornelis Dommershuijzen was gespecialiseerd in het schilderen van zee- en riviergezichten, havengezichten, schipbreuken en strandgezichten. Bron van inspiratie waren de marines van Hermanus Koekkoek. In 1861 trok hij vermoedelijk naar Engeland, waar hij voor de Engelse markt typisch Hollandse zeegezichten schilderde. Het schip dat op dit schilderij vergaat voor de kust van Zandvoort was de Engelse bark P. Nicolas alias De Olieman. De bark, met John Whitney als kapitein, was met petroleum geladen en strandde op 1 januari 1880 ten zuiden van Zandvoort. De restanten van het schip liggen ter hoogte van paal 70. Het Zandvoorts museum bezit enkele foto’s en aquarellen van het wrak.

vervangingswaarde: € 18.000,-
bieden vanaf: € 7.700,-

Copyright © 2018 - Fischer's Auction is onderdeel van Simonis en Buunk Collectie BV | Disclaimer