Menu

Informatie voor bieders

Bieden

Bieden kan vanaf de limiet, aangegeven met ‘bieden vanaf’. Indien op een lot slechts één bod wordt gedaan, geldt de limiet als een-na-hoogste bod. In de Vickrey veiling is een bod een schriftelijk ‘maximaal’ bod. Stel daarom uw bod op de uiterste prijs waarvoor u tevreden zou zijn als koper.

Als u voor het eerst een bod uitbrengt, voeg dan een kopie toe van een geldig legitimatiebewijs bij uw biedformulier. Alle biedingen gaan uitsluitend schriftelijk via notaris mr. S.P.P.M. Soons. Bieden kan via het biedformulier. Stuur het formulier ingevuld en ondertekend:

  • per brief: Postbus 19, 6666 ZG Heteren
  • per e-mail: notaris@notariskantoorsoons.nl
  • per fax: 026-4790479

Let op dat de notaris uw bod vóór 09:00 uur op de dag van de veiling ontvangen heeft of wees tijdens de veiling in de zaal aanwezig. Ontvangst van biedingen per e-mail of fax wordt direct bevestigd.

Veiling

De veiling is openbaar toegankelijk en vindt plaats in het Fischerhuis. Bieden kan schriftelijk tot 09:00 uur op de dag van de veiling. Daarna kunt u in het Fischerhuis ter plaatse kijken en tijdens de live veiling bieden. Ook hierbij wordt alleen schriftelijk geboden. Totdat de hamer valt, weet alleen de notaris de hoogte van de biedingen. Zodra de notaris alle (schriftelijke) biedingen verzameld en verwerkt heeft, valt de hamer. Hij noemt de hamerprijs en vervolgt met het volgende lot.

Toewijzing

Het een-na-hoogste bod is de hamerprijs. Als u de hoogste bieder bent, dan is de hamerprijs dus wat de onderbieder maximaal wilde bieden. Na de veiling verneemt Fischer’s Auction van de notaris alleen de contactgegevens van de hoogste bieder en de onderbieder, maar het hoogste bod blijft alleen bekend bij de notaris. De hoogste bieders worden op de avond na de veiling telefonisch geïnformeerd.

Koopsom

De koopsom wordt gevormd door de hamerprijs, met de limiet als minimum, verhoogd met 10% koperspremie. De koperspremie is inclusief BTW en eventueel volgrecht. Als er op een lot slechts één bod is ingediend, dan is de limiet de hamerprijs.

Bonus onderbieder

De onderbieder (een-na-hoogste bieder) krijgt als bonus 5% van zijn bod in de vorm van een tegoedbon aan toonder van Simonis & Buunk, geldig voor een aankoop uit de eigen collectie van Simonis & Buunk.

Certificaat en garantie

Elk schilderij is voorzien van een certificaat van F. Buunk, RegisterTaxateur 17e-20e eeuwse schilderijen, met de vervangingswaarde zoals vermeld in de catalogus. Fischer’s Auction, onderdeel van Simonis & Buunk Collectie BV, garandeert alle geveilde kunstwerken levenslang op echtheid.

Ruilrecht

Elk gekocht lot mag gedurende een jaar na aankoop voor de totale koopsom (inclusief koperspremie) worden ingeruild voor een schilderij uit de collectie van Simonis & Buunk. Voor uitzonderingen: zie de algemene voorwaarden op fischersauction. com. Als de koopsom hoger uitkomt dan de aangegeven vervangingswaarde, dan kan worden ingeruild voor de vervangingswaarde. Kunstwerken ingebracht door derden, aangekocht op deze veiling, kunnen dus ook worden ingeruild.

Betaling en afgifte

De koopsom dient uiterlijk binnen zeven dagen na de veiling volledig te zijn voldaan. Betaling kan per bankoverschrijving (NL05 RABO 0387 0644 00 t.n.v. Simonis & Buunk Collectie BV), pin of contant (tot € 10.000). Creditcards worden niet geaccepteerd. Na ontvangst van de volledige koopsom dient het kunstwerk binnen twee weken te worden opgehaald. Bij afgifte wordt u verzocht om een geldig identiteitsbewijs te tonen. Voor verdere instructies, zie uw factuur. Indien gewenst kan Fischer’s Auction voor verzekerd transport zorgen. Vraag hiervoor gratis een passende offerte aan.

Geheimhouding

De notaris houdt de hoogte van alle biedingen strikt geheim en op welke lots de bieder geboden heeft, met uitzondering van het op-een-na-hoogste bod. De notaris geeft alleen de contactgegevens van alle bieders aan Fischer’s Auction door en per lot de identiteit van de hoogste en op-een-na-hoogste bieder, om de nota en de bonus voor de op-een-na-hoogste bieder op te stellen. Fischer’s Auction gedraagt zich strikt naar deze regels en stelt geen vragen in strijd met deze regels.

Algemene voorwaarden

Zie deze link voor de algemene voorwaarden. Op alle biedingen en overige rechtshandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing, evenals bij verschillen tussen de algemene voorwaarden en bovenstaande informatie.

Contact

Via deze link vindt u de rubriek met veelgestelde vragen. Voor overige vragen en informatie kunt u contact opnemen met Kas Buunk, kas@fischersauction.com, of met het secretariaat, info@fischersauction.com.

Uitleg over onze veilingmethode

Copyright © 2018 - Fischer's Auction is onderdeel van Simonis en Buunk Collectie BV | Disclaimer