Menu

Fischer’s methode

Voor Fischer’s Auction hebben we steeds een gevarieerde collectie geselecteerd, met hoogtepunten uit de Hollandse en internationale 19e en 20e eeuw. Dat Fischer’s Auction anders werkt dan de klassieke opbodveiling is de meesten van u ondertussen bekend. We leggen de werkwijze nog een keer uit.

U begint met kijken. Op deze website of live in Ede. En stel, u hebt een of meerdere schilderijen uitgezocht die u interessant vindt. U bepaalt dan een prijs, een maximaal bod dat u overhebt voor het schilderij dat bij u aan de muur mag hangen. Dit bod vult u in op het biedformulier en levert u in bij een onafhankelijke derde: de notaris. Hier verschilt Fischer’s Auction van de Engelse methode. Ten eerste kunt u de interesse van anderen niet peilen en dwingt u uzelf van tevoren te bedenken wat u het kunstwerk zélf waard vindt. Ten tweede heeft de notaris niet slechts toezicht, maar is hij als enige op de hoogte van uw bod en bepaalt hij wie de hoogste bieder en een-na-hoogste bieder zijn.

Bij Fischer’s methode kunt u gerust uw maximum bieden. Want bent u de hoogste bieder, dan betaalt u het bod van de een-na-hoogste bieder. En kunt u bij de Engelse veiling ook nadenken over uw maximum (‘tot hier ga ik bieden’), de praktijk leert dat bieders op het moment van veilen vaak hoger bieden dan ze zich voornemen. Sentimenten als hebzucht en afgunst kunnen dit veroorzaken, of de denkfout dat u ‘wint’ als u een klein beetje bijbetaalt. Dat heet veilingkoorts. Koopt u op Fischer’s Auction en wilt u toch liever een ander kunstwerk dan u hebt aangekocht? Dan kunt u het een jaar lang inruilen voor een ander werk uit de collectie van Simonis & Buunk. Uw koopsom inclusief 10% koperspremie is uw inruilwaarde.

Als u in meerdere kunstwerken geïnteresseerd bent, maar uw budget laat het niet toe om meerdere kunstwerken te kopen, dan kunt u live in het Fischerhuis bieden. Ook live bieden gaat per schriftelijk bod, direct en alleen bij de notaris die de live veiling ter plaatse leidt. In het kort: kijk goed, overweeg wat u maximaal biedt, lever dat bod in bij de notaris, en wie weet bent u de hoogste bieder en krijgt u het werk voor het bod van de een-na-hoogste bieder, die misschien veel lager bood. De een-na-hoogste bieder wordt beloond met een bonus. Bent u de enige bieder? Dan koopt u het werk voor de limiet.

Graag tot ziens op de kijkdagen,

Kas Buunk

Live veiling met Kas Buunk (veilingmeester) en mr. S.P.P.M. Soons (notaris)

Live veiling met Kas Buunk (veilingmeester) en mr. S.P.P.M. Soons (notaris)

Copyright © 2018 - Fischer's Auction is onderdeel van Simonis en Buunk Collectie BV | Disclaimer